Protest cliënten MetGGZ

(Foto’s) Enkele cliënten hebben afgelopen week actie gevoerd bij het kantoor van MetGGZ in Weert.

De actievoerders zijn blij met de hulp en begeleiding die zij al krijgen, maar door aanpassingen in de organisatie van MetGGZ wordt er gewisseld met begeleiders. Één van de actievoerders heeft afgelopen half jaar acht keer een andere begeleider gehad.

De wens van de actievoerders is om met vaste begeleiders te blijven werken waarmee ook een vertrouwensband opgebouwd en onderhouden kan worden. De medewerkers en ook teamcoördinator van MetGGZ vonden de actie sympathiek en gingen daarom ook direct in gesprek met de actievoerders.

De teamcoordinator die met de cliënten in gesprek is gegaan heeft afgesproken om in januari een vervolg te geven aan het gesprek en dan te kijken naar de vervolgstappen.

Tijdens de actie werd er voor de ingang van het MetGGZ kantoor aan de Noordkade gebarbecued en waren er enkele spandoeken opgehangen. Daarop stond: dossier – factuur – mens; “Iedere cliënt heeft dossier, daarbij hoort een factuur, maar vergeet niet dat we een mens zijn”, aldus de actievoerders.

[nggallery id=’8792′]