Cheque-uitreiking aan Matchis

Fotograaf: Thieu Nielissen

(Foto’s) Afgelopen donderdagavond 12 december, vond in de Maroybar onder genot van een lekker hapje en drankje de afsluiting plaats van een zeer geslaagd jaar voor Cycle for Charity.

Deze afsluiting ging zoals gebruikelijk, gepaard met de uitreiking van de cheque aan ons goede doel dat we eind vorig jaar hebben gekozen, namelijk Matchis, stichting voor registratie en matching van stamceldonoren. De noodzaak tot het steunen van dit goede doel, werd ons duidelijk door de aandacht die Janne Maes vestigde op deze stichting. In Nederland is een groeiende behoefte aan stamceldonoren. Net als Janne, hopen veel mensen een juiste match te vinden om op die manier een vervelende ziekte het hoofd te bieden.

Matchis wil graag veel meer nieuwe donoren registreren, om zo voor meer mensen een match te kunnen maken. Aangezien er best veel mensen zich wel willen registreren, is er vooral een geldgebrek voor het testen van de nieuwe donoren.

Terugblik acties

Voorzitter Roland Gertsen gaf een mooie terugblik op afgelopen jaar, waarbij alle acties nog eens mooi aan bod kwamen. Ergens in april werd afgetrapt met de WC-papieractie. In mei is de 100 mijl verreden en in november is de cycle marathon weer succesvol afgesloten.

Dankzij steun van de sponsoren en vooral natuurlijk ook van de dorpsgenoten, vrienden en bekenden, zijn ze er in geslaagd een bedrag bij elkaar te brengen van maar liefst € 10.000.

Meer naamsbekendheid

De stichting hoopt door deze inzet hiermee weer een groot aantal donoren te kunnen laten registreren en denken daarnaast dat ze de naamsbekendheid van deze stichting zeker in onze regio mee hebben geholpen te vergroten. Door acties als de onze, is het aantal donoren in 4 jaar tijd al verviervoudigd.

Voor Janne is het goed gekomen. Stralend kon ze de cheque in ontvangst nemen en met een goed gevoel overhandigen aan Margot van den Akker van Matchis. Cycle for Charity is alweer op zoek naar het volgende goede doel, dat ze samen met vrienden en bekenden van heinde en verre, sponsoren en de hele Roojer gemeenschap weer een warm hart kunnen toedragen. Ze hopen weer op veel enthousiaste deelnemers en wacht met een voorraad WC-papier aanleggen, tot ze zijn geweest!

Cycle for Charity bedankt iedereen nogmaals hartelijk voor alle steun, bijdragen en wenst iedereen een gezond en gelukkig nieuw jaar!

Meer informatie: cycleforcharity.nl

Bekijk een sfeerimpressie (door Thieu Nielissen).