Cheque voor Eritrese Gemeenschap

Zondag 1 december mocht de Eritrese Gemeenschap een cheque in ontvangst nemen van euro 1.500,00. Het bedrag is opgehaald met de organisatie van het concert Ontmoeting van Culturen dat op 12 oktober j.l. werd georganiseerd door Rotary Club Land van Horne en Rotary Club Weert in het Franciscus Huis.

Goede doel kinderdoelen Eritrese gemeenschap

De Eritrese gemeenschap van de Tewahedo kerk in Nederland komt sinds kort in Weert op zondag naar de kerk. De Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk is nauw verwant aan de Koptisch-Orthodoxe kerk, waar ze oorspronkelijk van afstamt. Het woord “Tewahedo” is afgeleid van het Arabische tawhid en verwijst naar het miafysitisme, de christologie van de oriëntaals-orthodoxe kerken. Dit houdt in dat onder andere de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo kerk gelooft in de godmenselijke natuur van Jezus.

Rotaryhelpt.nl

Wat doet Rotary? Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Een greep uit de projecten: van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot concert voor mantelzorgers.

https://www.facebook.com/RotaryWeert
https://www.facebook.com/rotaryweertlandvanhorne/