Drugsactie door politie in Kinrooi

Archieffoto WdG

Kinrooi – Donderdagavond 28 november j.l. organiseerde Politie CARMA een grote drugsactie. Op negen locaties in Genk, Houthalen-Helchteren en Kinrooi, net over de grens bij Stramproy, werden huiszoekingen uitgevoerd. Zes personen werden gearresteerd. De politie nam onder meer vijf auto’s in beslag, zo maakte ze maandag bekend.

Donderdagavond voerde Politie CARMA negen huiszoekingen uit op verschillende locaties in de politiezone. In Genk doorzochten de speurders 7 woningen. Hierbij zijn vier mannen van 19, 20, 29 en 30 jaar gearresteerd. De politie nam er ook drie auto’s, cash geld, een beperkte hoeveelheid drugs, lachgaspatronen en een verboden wapen in beslag.

In een woning in Kinrooi vond de politie twee zakken met verdacht poeder. Ook hier werd een auto in beslag genomen. Een huiszoeking in een woning in de Kastanjestraat in Houthalen-Helchteren leverde geen nieuwe informatie op. In Hechtel-Eksel onderschepte Politie CARMA een 33-jarige man uit Genk en 33-jarige vrouw uit Kinrooi in hun auto. Het tweetal werd gearresteerd en de wagen werd in beslag genomen.

Drie verdachten mochten beschikken na verhoor door de politie. Drie mannen uit Genk zijn vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de 33-jarige man uit Genk aan te houden.