Dominique wint Nederlandse Muziekprijs

In het tv-programma Podium Witteman werd zondagavond wereldkundig gemaakt wie de Nederlandse Muziekprijs heeft gewonnen. Deze grote eer was weggelegd voor slagwerker Dominique Vleeshouwers.

In januari krijgt Dominique de trofee overhandigd uit handen van minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: Ingrid van Engelshoven.

Over Dominique

Dominique geboren in 1992 in Weert, studeerde in 2013 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. De Weerter slagwerker won in 2014 de eerste prijs, de persprijs én de publieksprijs op de internationale TROMP competitie voor slagwerk.

Sindsdien reist hij de hele wereld over om concerten en masterclasses te geven. Als slagwerker staat hij bekend om zijn veelzijdigheid en zijn unieke performance.

Over de Nederlandse Muziekprijs

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. De prijs, die is ondergebracht bij het Fonds Podiumkunsten, wordt toegekend op advies van de Adviescommissie Nederlandse Muziekprijs.

Aan de prijsuitreiking gaat een uitgebreid ontwikkelingstraject vooraf. In dit traject staat persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal. De musici volgen een traject op maat waarbij hun internationale potentie tot ontwikkeling komt. Kandidaten krijgen een mentor toegewezen en werken met de beste musici en coaches in binnen- en buitenland. Niet alleen muzikale ontwikkeling, maar ook pr/marketing en carrièreplanning kunnen onderdeel uitmaken van het traject.

Bekijk de bekendmaking terug (vanaf 35m45s)
https://www.npostart.nl/podium-witteman/01-12-2019/VPWON_1304761