Lifesaving titels voor zwemmers

Afgelopen weekend namen zes zwemmers van de Reddingsbrigade Weert deel aan het Open Nederlands Kampioenschap Lifesaving in het Pieter van de Hoogenband bad in Eindhoven. Twee dagen topsport in Eindhoven.

Een deelnemersveld met toppers vanuit de hele wereld. Toplanden als Italië, Nieuw Zeeland, Australië en Spanje waren aanwezig op dit twee-daagse evenement. Ook de Reddingbrigade Weert was vertegenwoordigd met vier master zwemmers en twee junioren zwemsters.

Direct op het eerste onderdeel was het raak voor Danique Klomp met maar een voorsprong van acht honderdste van een seconde werd zij Nederlands Kampioen op het onderdeel 200 meter obstacle. Op het tweede onderdeel was er wederom Weerter succes, nu voor de Master Timo Tabak. Hij wist de hele concurrentie voor te blijven en werd Nederlands Kampioen mannekin tow with Finns. De masters die ook als team deelnamen aan de relays behaalde ook hier mooie resultaten.

Op de tweede dag kwamen de Weerter zwemmers en zwemsters weer met frisse moed aan in Eindhoven. Helaas voor de jongste zwemster Dyonne bleek een virusinfectie het toch te winnen en zij moest dan ook de strijd staken. Dag twee begon met de 200 meter Superlifesaver. Op dit onderdeel waar alle poolonderdelen in 1 onderdeel zijn samengevoegd behaalde Danique Klomp een mooie tweede plaats nationaal.

Ook Master Martijn Smits was deze dag succesvol met een bronzen medaille op de onderdelen rescue medley en 50 mannekin carry kan hij ook terug kijken op een mooi NK. Huub van Kimmenade liet zien dat hij niet voor niets is genomineerd voor Sportman van het jaar. Na al een succesvol EK wist hij nu een mooie bronzen plak te veroveren op het onderdeel 50 mannekin carry.

Als afsluiter werd er door de brigade nog deelgenomen aan de mixed relay. De twee masters en twee junioren wisten deze af te sluiten met een geweldige tijd en een mooie vierde plaats nationaal. Het was een succesvol weekend voor de Weerter Reddingsbrigade. De brigade zal dit jaar nog afsluiten met hun traditionele Oudejaarswedstrijden op 14 december in Zwembad de IJzeren Man. Waarna het volgend jaar weer direct wordt gestart met de Nieuwjaarswedstrijden voor de junioren, senioren en master.