Feestelijke heropening Nieuwe Markt

Algemeen Uitgaan Weert 2 reacties 2 min. leestijd
Foto: sfeerverlichting wordt opgehangen op de Nieuwe Markt

De afgelopen periode is de Nieuwe Markt in Weert flink verbouwd. Tijdens de koopavond van 12 december wordt deze officieel weer geopend met een feestelijk programma.

Op 12 december wordt om 17:30 uur het plein officieel geopend in het bijzijn van wethouder Van den Heuvel, centrummanager Paul Kooij en de Kerstman. Symbolisch wordt hierbij het licht van de kerstboom ontstoken. Voor het eerst kan er een grote groene kerstboom op de Nieuwe Markt worden geplaatst, doordat hiervoor een technische voorziening is getroffen tijdens de verbouwing van het plein. In het voorjaar van 2020 wordt de Nieuwe Markt nog aangevuld met spelaanleidingen voor kinderen.

Cadeautjes

Nadat het plein officieel geopend is vinden tijdens de koopavond tal van feestelijkheden plaats en trakteren ondernemers op lekkernijen. Zo klinken de kersthits van DJ Sem over het plein en staat een optreden van de 9-jarige Noa Veltrop (finalist van het Kinjer Vasteloavend Leedjesfestival) op het programma. De Kerstman deelt aan kleine kinderen cadeautjes uit terwijl ouders worden getrakteerd op glühwein, oliebollen en andere lekkernijen. De invulling van de avond is vormgegeven door ondernemers van de Nieuwe Markt onder leiding van Luncherie Wi-j Ésj?.

Winters Weert

De opening van de Nieuwe Markt is onderdeel van het programma van Winters Weert in de binnenstad. Winters Weert staat voor gezelligheid, vermaak en heerlijk shoppen in de karakteristieke binnenstad van Weert. De historische binnenstad van Weert vormt een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen en vormt het perfecte decor voor gezellig winkelen in combinatie met een bezoek aan een van de vele horeca-etablissementen.

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op www.wintersweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties