Frisse digitale start Oogcafé Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto: Ralph Renierkens

Als je slechtziend of blind bent kun je tegenwoordig gebruik maken van allerlei digitale oplossingen om het leven wat aangenamer te maken. Alleen hoe ga je ermee om en waar kun je ze vinden.

In het Oogcafé Weert van donderdag 9 januari 2020, op de vertrouwde stek bij Buurthuis Fatima, komt Ralph Renierkens zich voorstellen en verdiept hij zich ook in de bijzondere hulpvragen die mensen mochten hebben.

Ralph is geboren in Hoensbroek en woont in Weert en heeft zich al vroeg in zijn leven verdiept in technische hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. Dit nadat zijn vader te horen had gekregen dat hij blind zou worden. Samen zijn ze op zoek gegaan hoe je toch de krant kunt lezen, een computer kunt bedienen of Engelse films kunt volgen. De niet meer weg te denken smartphone kan ook van groot nut zijn en is zo aan te passen dat ie makkelijk bedienbaar is.

Ralph is ervan overtuigd dat hij iedereen kan ondersteunen bij zijn hulpvraag op digitaal gebied. Er staat dus niets in de weg om al je prangende vragen bij hem neer te leggen.

Locatie en tijd

Iedereen is weer hartelijk welkom in ons Oogcafé bij Buurthuis Fatima, Nieuwstraat 11 te Weert tussen 14.00 en 17.00 uur. De koffie en thee staan klaar en er is ook nog een leuke verrassing van een van onze trouwe gasten Huub Aendekerk.

Heb je nog vragen dan kun je terecht op https://www.oogvereniging.nl/agenda/ of bel John Snijkers voorzitter van Oogvereniging Limburg op mobiel nummer 0620248377.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie