Kalligrafie is de kunst van het schrijven. In het weekend van 14 en 21 december exposeren cursisten van RICK en docente Sjan Knoops hun kalligrafeerwerk in de St. Theuniskapel in Weert. Naast een prachtige mix van tekst en lay-out, zie je ook de kennis van diverse materialen en technieken terug.

Ambachtelijk werk in deze haastige tijd is een goed ding, niet voor niets is handlettering de rage van nu. De cursisten Kalligrafie bij RICK komen al jaren bij docente Sjan Knoops. Sommigen al meer dan 20 jaar. “Kalligrafie is de kunst van schoon schrijven. Naast inkt gebruiken we ook aquarel- en plakkaatverf. Wie naar grenzen zoekt, komt verder. Dat is ook te zien bij de expositie. Er zijn werken van meer dan 20 jaar kalligrafie te bewonderen,” vertelt Sjan Knoops.

De expositie wordt zaterdag 14 december om 14.00 uur feestelijk geopend. Vervolgens is de expo te bezoeken op 14, 15, 21 en 22 december. Op zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en zondag van 11.00 – 17.00 uur. De exposanten zijn: Els Steinbusch, Sjack Keijers, Riny van Veldhoven, Marijke Palmen, Marjolein Hilgersom, Karina Peeters, Evelyne Metsemakers, Tineke Vos, Trudy van der Linden, Sonja van de Kruijs. De docente en cursisten zijn persoonlijk aanwezig tijdens de expo.