Rubberboot slaat om bij Heel

Heel – (Foto’s/video) Een rubberboot met daarin twee personen is donderdagmiddag omgeslagen op de Maas bij Heel. De hulpdiensten, waaronder het duikteam van de brandweer Weert, werden rond 14.35 uur massaal gealarmeerd.

De melder kon niet de juiste lokatie aangeven. Daarom besloten de hulpdiensten zoekacties te starten vanuit drie verschillende lokaties. Bij de sluis Osen (Heel) werd gestart met de zoekactie, alsmede vanuit Oolderhuuske te Roermond en vanaf de Maasstraat in Herten.

De zoekacties werden uitgevoerd door vier vaartuigen van de brandweer Roermond, Wessem en Weert. Tevens is het duikteam van brandweer Weert en het ORT (Oppervlakte Reddings Team) van brandweer Roermond ingezet bij de zoekacties ondersteund door twee blusvoertuigen van brandweer Roermond en een blusvoertuig van brandweer Wessem.

Uiteindelijk zijn de twee te water geraakte personen gespot door de eveneens gealarmeerde traumahelikopter. De twee personen werden aangetroffen op een landtong gelegen tussen Osen en Oolderhuuske. De traumaheli is blijven hangen boven de vindplaats waarop vervolgens een vaartuig van de brandweer Roermond de beide personen heeft kunnen oppikken.

De twee slachtoffers zijn overgebracht naar de parkeerplaats bij Oolderhuuske waar een opvanglokatie was ingericht. De aanwezige ambulances hebben de twee kletsnatte personen vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere controle.

Wat de precieze aanleiding is geweest van het voorval is op dit moment nog niet bekend. De beide personen verkeerden niet in levensgevaar en raakten enkel onderkoeld.

Video via Youtube

https://youtu.be/7l5f7r5iFKA