Senioren Ververshof aan stoot

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Afgelopen weekend namen de senioren van zorgcentrum Ververshof in Weert hun nieuwe biljart feestelijk in gebruik. Een zeer welkom aanvulling voor met name de mannen in Ververshof, aldus Annemarie Vercoulen, welzijnscoach van Stichting Land van Horne.

Het aantal mannelijke senioren in Ververshof is de laatste jaren stevig gegroeid. Voorzieningen om te ontspannen waren echter vooral gericht op de vrouwelijke bewoners. Voor mannen waren er nagenoeg geen ontspannings- of bewegingsmogelijkheden. Die boodschap arriveerde bij de Fietsende Ondernemers Land van Weert en Cranendonck. Zij zorgden er, samen met een donatie van de Greep naar de Hoorn, voor dat Sinterklaas dit jaar een beetje vroeger kwam en het biljart afgelopen weekend officieel in gebruik kon worden genomen.

“Er is van te voren al druk op gespeeld”, vertelt Tjeu Jacobs, vrijwilliger bij Ververshof. “Het is een enorm goed dat de oudere mannen op deze manier toch een beetje beweging krijgen. Het houdt ze jong!”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie