Budel – Langs het Schepenhuis aan de Markt in Budel staat op zaterdag 14 december tussen 10.00 en 16.00 uur een inbraakpreventietent. Daarnaast is er voor de kinderen een springkussen aanwezig.

De adviseurs van Politie Keurmerk Veilig Wonen van Brabant Veilig geven samen met Buurtpreventie Cranendonck én de politie de bezoekers voorlichting over inbraakbeveiliging en woonhuisveiligheid. Wat kan jij doen om je woning optimaal te beveiligen? En hoe kun je jezelf wapenen tegen het dievengilde? Ze geven je graag bruikbare tips en de juiste informatie waarmee jij het gevoel van veiligheid in je eigen huis kan vergroten.

Men laat je zien hoe gemakkelijk een inbreker je woning binnen kan komen en hoe jij het hem daarbij moeilijk kan maken. Ook kun je zien welk hang/sluitwerk voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en zijn er andere beveiligingsmiddelen te bekijken. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om je ter plekke in te schrijven voor een gratis en vrijblijvende woonveiligscan (www.brabantveilig.nl/woonveilig-scan/) waarbij een Brabant Veilig adviseur je woning checkt op inbraakgevoeligheid. Met je inschrijving maak je tevens kans op een cilinderset met drie sleutels t.w.v. € 100,-! Daarnaast kun je jezelf aanmelden om deel te nemen aan Whatsapp Buurtpreventie, je wordt dan toegevoegd aan de juiste whatsappgroep.

Waakhond Kay zal ook weer acte de presence geven! Brabant Veilig en Buurtpreventie Cranendonck slaan samen met de politie de handen ineen en zullen deze preventiedag een mooie invulling gaan geven. Kom dus zeker een kijkje nemen, bezoek onze preventietent en ga met ons in gesprek. En ontdek wat jij kunt doen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van woninginbraak.