Sint verrast Mariniers in opleiding

(Foto’s) Tijdens pakjesavond op 5 december is Sinterklaas ook bij de Nederlandse Mariniers geweest die in de omgeving van de Geuzendijk bivakkeerden vanwege hun officieren-opleiding.

De Sint heeft een wapeninspectie gehouden en de Pieten hebben chocoladeletters aan de manschappen uitgedeeld. Gelukkig werd er met pepernoten in plaats van granaten gestrooid. Er was nog nooit zo luid gezongen voor de Sint.

De marinier die de staf even mocht vasthouden was hier erg trots op. Sinterklaas mocht overigens blijven slapen in de open lucht bij de mannen. Maar onder het mom dat hij nog veel cadeautjes moest rondbrengen bedankte hij vriendelijk.

Het was het laatste bezoek van de Sint, diep in de nacht. De kindjes lagen inmiddels allemaal al op bed.

Foto’s: Edwin Schröder
[nggallery id=’8735′]