Voedselbank-acties in Weert

De voedselbanken in Limburg houden op zaterdag 7 december een grote inzamelingsactie, gesteund door L1. In december 2018 leverde de actie “Samen voor de Voedselbank” 340.000 ingezamelde producten op met een totale waarde van meer dan € 600.000. Dat was een nieuw record.

De ingezamelde producten worden via de zes Limburgse voedselbanken verdeeld onder zo’n 1.500 Limburgse gezinnen (waarvan een kleine 200 gezinnen in Weert en omgeving) die voor hun eerste levensbehoeften afhankelijk zijn van de voedselbanken. Met de inzameling wordt geprobeerd om met name de lang houdbare voorraad van de voedselbanken aan te vullen voor tijden dat er minder (verse) producten beschikbaar zijn.

In Weert ondersteunen de serviceclubs en het broederschap de actie door op 7 december persoonlijk aandacht voor de inzameling te vragen in de deelnemende winkels, Jumbo, Albert Heijn en Jan Linders. Je kan echter tot en met 20 december levensmiddelen doneren. In alle winkels blijft een donatiestand staan van zaterdag 7 december t/m 20 december. In samenwerking met de broederschap zijn er tevens in alle kerken inzamelacties van 7 december t/m 23 december.

Buiten de actie “Samen voor de Voedselbank” op 7 december, starten er ook een enkele lokale initiatieven: de ODAschool houdt samen met haar onderbouw een inzamelingsactie én de SNS bank zamelt levensmiddelen in en gaat chocolademelk verkopen ten gunste van de voedselbank. Zij zullen hiervoor op 11 december te vinden zijn bij de Albert Heijn in het centrum.

Geef je liever een financiële donatie? Dat kan ook! Stort jouw bijdrage op rekeningnummer NL73RABO0125987579, ten name van Stichting Voedselbank Weert. Zij heeft een ANBI status, waardoor jouw gift fiscaal aftrekbaar is.