Weert goed vertegenwoordigd bij LVK

Afgelopen week werden de 60 liedjes bekend gemaakt welke zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 44ste LVK (Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer). Een groot aantal artiesten uit de gemeente Weert mogen deelnemen aan deze halve finales, een gegeven waar Weert trots op mag zijn.

Na het succes ‘Dit és zoeë schoeën’ van vorig jaar, is Stefan Wolter deze editie zelfs aanwezig met twee liedjes. Stefan: “Ik had dit seizoen twee liedjes klaar en dacht ‘laat ik het gewoon proberen’, nooit verwacht dat ik daadwerkelijk met twee liedjes naar de halve finale zou mogen. Samen met de andere Weerter artiesten zetten wij Weert op de kaart, ik denk dat wij apetrots mogen zijn! Ik hoop dat de mensen van Weert ons zullen supporten in ons LVK-traject en veelvuldig zullen stemmen! Samen staan we sterk, want Soonger os gieët ’t neet doeër”

De artiesten uit Weert (en de regio) zijn:
Stefan Wolter – Soonger os gieët ‘t neet doeër (Weert)
Stefan Wolter – Joeksmemênt (Weert)
Ronald en Carien – Vastemêrge, vastemiddig, vastelaovendj (Weert)
Mark Gruijthuijsen – Det stökske Limburgse gelök (Weert)
Men in Pek – Tösse gister en mörge (Stramproy)
DZN – Laotj ut los
2 Òngerein – Gelöksmoment (Stramproy)

Halve Finale

De opnames van de halve finales zijn op 9, 10 en 11 januari en daar is iedereen welkom. De Weerter artiesten staan voor een groot publiek, want de kaarten voor de halve finales waren vanochtend in zeer korte tijd helemaal uitverkocht.

De uitzendingen van de drie halve finales zijn op 10, 17 en 24 januari via L1, waarna iedereen mag stemmen op zijn/haar favoriete Weerter liedje.

Finale LVK

De grote finale van het 44ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2020 vindt plaats op vrijdag 7 februari 2020 in Echt, en wordt georganiseerd door carnavalsvereniging ‘De Aester’ in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren, de stichting LVK en L1.

Voor meer informatie www.stichtinglvk.nl