Zonwering kapot gewaaid

(Foto’s/video) De brandweer is zaterdagmiddag is actie moeten komen vanwege een stormschade-melding op de St. Jozefslaan.

De bewoonster van het betreffende appartement had alarm geslagen toen de zonwering kapot was gewaaid door de harde wind. Het was voor haar onmogelijk om de kapotte zonwering te verwijderen. Het leverde daarbij ook nog eens een gevaarlijke situatie op omdat men vreesde dat de zonwering naar beneden zou vallen.

De brandweer kwam met een tankautospuit en ladderwagen ter plaatse. Het gereedschap en de stuurmanskunsten werden uit de kast getrokken om de zonwering te verwijderen. Door middel van de ladderwagen, die tussen de bomen moest manoeuvreren, en het juiste gereedschap wisten de brandweerlieden de zonwering te verwijderen.

De St. Jozefslaan moest tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer. Inmiddels is de gevaarlijke situatie geweken en de weg weer open.

Video via Youtube

https://youtu.be/_6gt3MM85f4