Weertenaar verdacht van beroving

Op donderdagavond 5 december 2019 werd in Eindhoven een vrouw op gewelddadige wijze op straat beroofd van haar mobiele telefoon. Woensdag is een 22-jarige Weertenaar in zijn woonplaats als verdachte aangehouden.

Een 18-jarige vrouw werd op de hoek van de Geldropsweg met de Vestdijk in Eindhoven door een haar onbekende man vastgepakt en aangesproken. De man vroeg haar naar de weg. Dit gebeurde nadat zij had bemerkt dat de man haar vanaf het bruggetje van de Dommel op de Vestdijk leek te achtervolgen.

De vrouw had er geen goed gevoel bij en vertrouwde het niet. Zij probeerde de man af te wimpelen en snel door te lopen. Op de trap van het Eindhovense Park Plaza Hotel werd de vrouw echter door de man aangevallen. Daardoor viel zij hard op de grond en werd haar telefoon door de man weggenomen.