Blikschade bij ongeval in Nederweert

Nederweert – (Update 2) (Foto’s) Tijdens de ochtendspits heeft woensdagochtend een verkeersongeval plaatsgevonden in Nederweert.

Rond 7.00 uur kwamen op de Randweg Zuid (N275) twee personenauto’s en een vrachtwagen met elkaar in botsing. Het ongeval gebeurde nadat een personenauto plotseling van rijbaan wilde wisselen en de andere weggebruikers moesten remmen.

Twee personenauto’s moesten worden afgesleept door een berger. De vrachtwagen waar een van de betrokken personenauto’s achterop was gebotst liep lichte blikschade op. De vrachtwagen kon verder rijden nadat alle gegeven waren uitgewisseld en de auto’s waren afgesleept.

Update

Volgens een getuige zit het verhaal iets anders in elkaar. De vrachtwagenchauffeur zou zijn uitgestapt om verhaal te halen na een afsnijdactie. De chauffeur was zijn handrem vergeten waarna de vrachtwagen tegen de auto achter hem reed, met de extra schade tot gevolg.

Update 2

Een andere getuige meldt het volgende: De vrachtauto maakte een automatische noodstop omdat een automobilist plotseling op het laatste moment er voor kroop. De vrachtwagenchauffeur toeterde als reactie, daarna maakte de automobilist gebaren (middelvinger). Toen stapte de vrachtwagenchauffeur uit om verhaal te halen. De automobilist deed de deuren op slot en de vrachtwagen chauffeur stond naast de auto.

Wat de vrachtwagenchauffeur niet had opgemerkt was dat de vrachtwagen niet op de handrem stond en dus achteruit begon te rollen… Doordat nog enkele auto’s van de linker baan invoegen naar de rechter baan richting Venlo kreeg de vrachtwagen behoorlijk vaart naar achteren.

De drie auto’s die daar stonden om eigenlijk op te trekken werden geconfronteerd met een achteruit rollende vrachtwagen met ondertussen een behoorlijk snelheid. Binnen enkele seconden werd de voorste auto achteruit op
de twee andere auto’s gedrukt. Toen de vrachtwagen door de knal weer naar voren schoof kon de eerste auto zichzelf redden doordat hij net naar rechts kon. De vrachtwagen kwam dus enkele seconden na de eerste aanrijding weer opnieuw achteruit op nu de tweede auto.

Toen de bestuurders van de auto’s poolshoogte gingen nemen bij de vrachtwagen zat er tot ieders verbazing geen chauffeur in de cabine. Deze chauffeur kwam aangelopen vanaf de 200 meter verderop waar hij het conflict met de automobilist had.