Bouw 16 houten woningen op Leuken

(Foto’s) In het voormalig sporthalgebied in de wijk Leuken worden momenteel 16 houten woningen gerealiseerd.

Na het aanbrengen van de fundering is deze week gestart met de opbouw van de duurzame woningen. Net als Ikea-bouwpakketten worden de houten planken van de vrachtwagentrailer gehaald waarna de woningen door de bouwvakkers in elkaar worden gezet.

De woningen worden volledig met duurzaam geproduceerd hout en gebouwd volgens het principe van Nur-Holz. Nur-Holz bestaat Nur (alleen) uit Holz (hout), het bevat geen toegevoegde stoffen van welke aard dan ook. Het hout wordt ook niet bewerkt, puur hout dus. Het hout is afkomstig uit het Duitse Zwarte woud.De woningen vormen voor Wonen Limburg en de gemeente Weert een pilot.

Op de locatie naast het Luuëkerpârk worden 12 levensloopbestendige woningen en 4 woningen met een slaapkamer op de verdieping geplaatst. Naar verwachting kan Wonen Limburg de sleutels van deze woningen rond de zomer van 2020 aan de nieuwe bewoners uitreiken. De huurprijs van de woningen wordt maximaal € 737,14.

Benieuwd hoe de woningen eruit komen te zien? Bekijk de brochure van Wonen Limburg: https://iwdg.nl/2t1Xulk.