Gevonden pup blijkt verzonnen verhaal

Gisteren plaatsten de dierenambulances van Brabant Noord-Oost en Midden-Limburg een oproep in verband met een gevonden herderspup. De pup zou gevonden zijn op de snelweg A2 door een vrachtwagenchauffeur.

Vandaag blijkt dat deze ‘chauffeur’ helemaal geen vrachtwagenchauffeur van de Jumbo is en dat de pup uit Oss komt. De pup is herkend door vrienden van de eigenaar. Het verhaal heeft de man in kwestie verzonnen om zo van het dier af te kunnen komen, zo melden de dierenambulances vandaag. Hij had de hond ook al gedumpt in het bos, maar de pup bleef hem volgen.

De dierenambulance Brabant Noord-Oost heeft nu voldoende bewijzen verzameld en in overleg met de politie wordt er actie ondernomen. De pup zit nu veilig in de opvang in Oss en dierenpolitie gaat er verder mee aan de slag.