Goud voor ReddingsBrigade Weert

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd

Zaterdag 11 januari werd in zwembad De IJzeren Man de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd van ReddingsBrigade Weert gezwommen.

Tijdens deze wedstrijd met ploegen uit heel Nederland en Duitsland werden in verschillende leeftijdscategorieën diverse onderdelen gezwommen zoals het hinderniszwemmen, het popduiken en popvervoeren, de torpedoboei- en reddingsestafette en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van 4 personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Het meidenteam van Weert in de klasse 15 t/m 18 jaar begon dit wedstrijdjaar erg sterk. De ploeg eindigde op bijna alle onderdelen als eerste en mocht dus ook het goud mee naar huis nemen. De senioren dames zwommen dit jaar voor het eerst, ze behaalden een 12e plaats. De senioren heren zwommen een goede wedstrijd en behaalde een 5e plaats als eindresultaat. De heren van het masterteam kunnen terugkijken op een goede wedstrijd met een 5e plaats als resultaat.

Ook werd de wisselbeker uitgereikt voor het totaalklassement van de Oudjaarswedstrijd op 14 december 2019 voor de jeugd en deze Nieuwjaarswedstrijd. De brigade uit Weert werd in dit klassement 3e. De brigades uit Alpen (Duitsland) en Echt hadden meer punten verzameld en de zwemmers uit Alpen gingen met de beker naar huis na een geslaagde Nieuwjaarswedstrijd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie