(Foto’s) Aan het einde van een spetterende bonte avond is op Leuken, het rijk van de Zweeloeëre, prins Henrie I uitgeroepen als voorganger van de Luuëker Vastelaovendj.

Henrie I (Peeters) is al 32 jaar gelukkig getrouwd met Peggy Kirkels en ze hebben twee kinderen, dochter Maaike en zoon Pascal. Henrie I en Peggy wonen aan de Ruyterstraat en dat doen ze met veel plezier.

Henrie is werkzaam bij Vista print in Venlo als supervisor logistics. In zijn vrije tijd is hij speler van de veteranen 2 van de Moeësdieek (DESM). Daarnaast is hij ook vaak langs de lijn te vinden als assistent scheidsrechter. De derde helft heeft ook zijn warme belangstelling. Verder gaat hij graag op stap met vrienden, bijvoorbeeld het Antwerpen clubje. Maar vooral is hij Vastelaovendj vierder in hart en nieren.

Prins Henrie I heeft de orde ingesteld van “de voetballendje Lienloûper”. Henrie I is Prins van het Zweeloeëre rieëk in het 5 x 11 jubileum seizoen. Hij zal zijn vastelaovendj onderdanen voor gaan met zijn devies; “Met dieës daag zette vae neemes boeetespel en gaeve aan dit fieëst un fleenke lel”.