Sluiting dreigt voor Steps-winkel

Moederbedrijf FNG NV gaat inzetten op de verdere digitalisering van de winkelketens Steps en Promiss. Dit heeft gevolgen voor de bestaande winkels in Nederland.

Promiss heeft de vestiging in Weert al een aantal jaren geleden gesloten. Nu worden door het moederbedrijf alle fysieke winkels in Nederland gesloten. Verder worden er een aanzienlijk deel (38) van de Steps winkels in Nederland gesloten. Of Weert daar bij zit is nog niet officieel bekend gemaakt. Steps heeft momenteel 48 winkels in Nederland.

Op dit moment zijn de digitale verkoopkanalen van Steps en Promiss reeds verantwoordelijk voor ruim de helft van de omzet van beiden merken. Dit vormt volgens FNG een uitstekende basis om vanaf nu de focus van Steps en Promiss volledig te richten op de verkoop via de eigen webshops en via online partners zoals Wehkamp en Zalando.

Onlangs werd overigens bekend dat Shoeby Fashion juist een vestiging gaat openen in Weert. Eerder vorig jaar opende ook modeketen Norah haar deuren in Weert. FNG is ook eigenaar van Miss Etam. Miss Etam in de Muntpassage in Weert blijft gewoon open.