Wie verdient de Antje Award 2020?

Archieffoto: beeldje Antje Award

Voor de, inmiddels 24ste keer, zal dit jaar de Antje Award uitgereikt worden. De uitreiking zal plaatsvinden bij gelegenheid van de viering van Internationale vrouwendag.

Deze prijs vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap.

Maar dat kan alleen als de organisatie daarvoor nominaties ontvangt. En daarbij heeft zij jouw hulp nodig. De organisatie is op zoek naar een vrouw, woonachtig en/of werkzaam in de gemeente Weert, die een bijdrage levert aan de bewustwording van de individuele vrouw en/of een bijdrage levert aan de verbetering van de maatschappelijke positie van vrouwen.

Kortom een Weerter vrouw die zich inspant voor vrouwen en door haar omgeving als voorbeeld gezien mag worden. Ken je zo iemand, aarzel dan niet en nomineer betrokkene voor de Antje Award 2020.

Jouw nominatie, met redenen omkleed, graag schriftelijk indienen voor 1 februari 2020 bij C. Rosbergen, Meierijstraat 13, 6002 BA Weert.