Uitroeping Stadsprins live te volgen

Op zaterdag 25 januari 2020 wordt in het Munttheater in Weert bekend gemaakt, wie de Rogstaekersprins 2020 wordt. De uitroeping van de Stadsprins van VV de Rogstaekers is live te zien op het tv-kanaal van WeertFM en via livestream op Facebook en internet via o.a. WdG.

De uitzending rondom de bekendmaking van de nieuwe Weerter Stadsprins is ook dit jaar een productie van VV de Rogstaekers in samenwerking met Special Events Productions (s-e-p), WeertFM en het Munttheater. Om 22:45 uur start de uitzending op het tv-kanaal van WeertFM.

Voordat er live wordt overgeschakeld naar de bühne van het Munttheater, ziet u eerst een programma waarin Iris van der Zanden samen met oud-Stadsprins Frank II terugkijkt op de Vastelaovendj 2019. Daarna is het de beurt aan Lars Lambers die in het programma ‘Preens raoje’ aan bezoekers in de Weerter binnenstad vraagt wie dat zij denken dat de nieuwe Rogstaekersprins wordt. Aansluitend aan deze programma’s gaan ze naar de theaterzaal en ben je live getuige van de bekendmaking van de Stadsprins 2020.

Herhaling

De uitroeping en de twee programma’s vooraf worden daarna nog twee keer op het tv-kanaal van WeertFM herhaald. In de nacht van zaterdag op zondag om 01:00 uur en op zondag 26 januari om 13:00 uur, na afloop van het vastelaovendj programma ‘Dao gaon vae weer’.

TV-kanaal en media

De uitroeping is te volgen via het tv-kanaal van WeertFM (kabel: Ziggo 40 of UPC 36; glasvezel: KPN 1417 of overige kanalen 2064).

Ook lokale media als WeertdeGekste en Midden Limburg Actueel zenden de live uitroeping via hun kanalen uit, evenals de Facebookpagina en de website van de Rogstaekers zelf.

Samenvatting uitroeping Rogstaekers Jeugdprins

Op zondag 26 januari wordt na afloop van de Boonte Femiêlie Middig in het Munttheater de nieuwe Rogstaekers Jeugdprins uitgeroepen. Een samenvatting van deze uitroeping wordt ‘s avonds rond 19:00 uur uitgezonden op de Facebookpagina van VV de Rogstaekers.