Auto breekt doormidden bij ongeval

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdagmiddag rond 17.00 uur gealarmeerd voor een zwaar ongeval op de Ringbaan-Oost in Weert.

Een auto komende uit de richting van Kampershoek reed richting de wijk Leuken / Groenewoud. Op het viaduct over de Graafschap Hornelaan ging het goed mis. Tijdens een inhaalactie kwam de auto op de betonnen wegafscheider terecht, zo melden getuigen. De auto ramde vervolgens een lichtmast en werd gelanceerd.

De auto kwam vervolgens op de andere weghelft terecht en botste met een tegenligger op de andere rijbaan. De auto brak doormidden bij de klap. De bestuurder raakte zwaargewond bij het ongeval.

De bestuurder van de auto die doormidden was gebroken is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De inzittenden van de andere auto kwamen met de schrik vrij. Een man en twee hevig geschrokken kinderen zijn opgevangen door een voorbijganger uit Belgie en vervolgens door de politie.

De weg is voorlopig afgesloten voor het verkeer. De politie hoort getuigen en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Video via Youtube

https://youtu.be/Lc-kTiVBmCc

X