Nederweert – Wethouder Peter Koolen (o.a. Volkshuisvesting) van Nederweert en directeur-bestuurder Corry Keulen van Woningvereniging Nederweert hebben maandag 10 februari een realisatieovereenkomst ondertekend. Daarmee start de bestemmingsplanprocedure voor de bouw van 24 compacte appartementen in de kern Nederweert.

Woningvereniging Nederweert heeft al langer bouwplannen voor 24 appartementen aan de Harrie Carisstraat in Nederweert. De afgelopen tijd is geïnvesteerd in het ontwikkelen van de plannen. Dat gebeurde samen met potentiële toekomstige huurders. Ook is er een apart overleg geweest met de directe aanwonenden.

Het plan bestaat uit twee gebouwen met elk 12 appartementen en parkeerplaatsen. Het project staat in Nederweert ook bekend als Carisplan. “De appartementen sluiten goed aan bij de behoefte en vraag naar kleinere nieuwe en betaalbare woningen,” aldus Corry Keulen. Bij de woningvereniging zien we een toenemende vraag van één- en tweepersoonshuishoudens met een beperkt inkomen. De nieuwe woningen worden voorzien van energiebesparende maatregelen, zodat de woonlasten voor toekomstige huurders betaalbaar zijn.

Met de genomen besluiten wordt de procedure in gang gezet om dit bouwplan te realiseren. Zo is het onder andere nodig om het bestemmingsplan aan te passen. Ook wethouder Koolen is verheugd dat er met dit plan betaalbare woningen komen voor een doelgroep waarvoor het aanbod op dit moment beperkt is.