Kinderen sporten dankzij koffie en wijn

Onlangs heeft Lions Club (LC) Kempenbroek Weert-Maaseik een cheque gedoneerd van € 2000,00 aan Stichting Leergeld Weert.

De cheque werd door president Ilse Kruijtzer overhandigd aan Frank Rademaekers bestuurslid van de stichting. LC Kempenbroek Weert-Maaseik is een jonge, grensoverschrijdende, gemengde serviceclub. Opgericht in 2016 met als één van haar goede doelen het financieel ondersteunen van Stichting Leergeld Weert.

Stichting Leergeld Weert zorgt sinds 2012 er voor dat er geen financiële belemmeringen zijn voor kinderen die leven in de greep van armoede. Naar schatting leven er in de gemeenten Weert, Nederweert en Cranendonck zo’n 2.500 kinderen in gezinnen met een inkomen rond het bijstandsniveau. Zij kunnen daardoor niet deelnemen aan activiteiten in en rondom school, sportclubs of kunstzinnige vorming.

Afgelopen jaar heeft de stichting 550 kinderen geholpen. Stichting Leergeld betaalde voor hun bijvoorbeeld de contributie van de sportclub, sportkleding of muziekles. De stichting keert geen geld uit aan de gezinnen, maar betaalt rechtstreeks de rekening aan verenigingen, scholen en winkeliers.

Het gedoneerde bedrag werd bijeengebracht met de opbrengsten van een wijnproeverij.
 Eerder heeft de stichting al een cheque van deze Lionsclub ontvangen. Het betrof een doorlopende fondswervingsactie. De Lionsclubleden verkochten een speciaal voor deze Lionsclub gebrande koffie.

Wil je ook een bijdrage leveren aan Stichting Leergeld Weert? Bestel dan via [email protected] één of meerdere pakken van deze charity blend. Een pak van 250 gram kost € 4,25. De koffie is ook te koop én te proeven in het Waren Huis conceptstore, Beekstraat 54 in Weert (in het oude stadhuis)

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Lions Club Kempenbroek Weert Maaseik. Dat kan via hun facebookpagina: https://www.facebook.com/lionsclubweertkempenbroek.

Meer info over Stichting Leergeld Weert vindt u via hun website www.leergeld.nl/weert
. Ook in België steunt deze Lionsclub een goed doel namelijk www.akindo.be. Akindo organiseert vakanties en andere activiteiten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren en gezinnen in en rondom Lommel (B).