Diverse meldingen van stormschade

Update 20.05u – (Foto’s) De brandweer van het district Weert heeft zondag een aantal meldingen binnen gekregen vanwege stormschade. Na de melding in Nederweert, mochten ook de brandweerlieden in Kelpen-Oler, Stramproy en Weert aan de slag.

Een overzicht van de meldingen:
10.15u – Lochtstraat, Stramproy
Op het vakantiepark Vosseven aan de Lochtstraat stond een boom op omvallen. De brandweer heeft uit voorzorg de boom omgezaagd.

11.00u – Keurboek, Weert
In de nieuwbouwwijk Laarveld was een dakpan losgewaaid bij een woning aan de Keurboek. De brandweer kwam met een ladderwagen ter plaatse. De dakpan werd op z’n plaats teruggelegd en met kit vastgelijmd.

11.30u – Eindhovenseweg, Weert
Op de Parallelbaan van de A2 zou een afgewaaide tak liggen. Eenmaal ter plaatse bleek dat voorbijgangers de tak zelf al aan de kant hadden gelegd. De brandweer hoefde verder niet in actie te komen.

11.30u – Wilhelminasingel, Weert
Bij een bedrijfspand aan de Wilhelminasingel stond een raam te klapperen. In eerste instantie werd hiervoor de brandweer gealarmeerd, maar het probleem was eenvoudig te verhelpen. Na enkele minuten werd de alarmering ingetrokken.

11.50u – N280, Kelpen-Oler
Op de N280 in Kelpen-Oler was een boom omgewaaid. De boom versperde het fietspad en de takken stremden het verkeer op de rijbaan. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. Het verkeer op de provinciale weg werd tijdens de zaagwerkzaamheden door de brandweer begeleid.

15.35u – St. Luciastraat, Weert
Bij een woning aan de St. Luciastraat in de wijk Boshoven was het daklood bij een schoorsteen losgewaaid. De brandweer heeft het losgewaaide deel terug bevestigd.

16.00u – Kerkstraat, Weert
Bij een appartement aan de Kerkstraat in Weert was weer een deel van een overkapping losgewaaid. Vorige week kon de brandweer ook al naar dit adres vanwege de kapotte overkapping. Toen was storm Ciara de boosdoener. Storm Dennis deed er vandaag nog een schepje bovenop. De brandweerlieden hebben de platen uit de constructie verwijderd zodat er minder sprake is van windvang.

16.20u – Kampsteeg, Meijel
Bij een woning aan de Kampsteeg in Meijel was een antenne van het dak gewaaid. De brandweer kwam met een hoogwerker ter plaatse om de antenne te verwijderen. Even verderop waren isolatieplaten van een bouwterrein weggewaaid.

18.20u – Eindhovensebaan, Nederweert
Bij een woning aan de Eindhovensebaan in Nederweert waren een aantal dakpannen van de woning gewaaid.

18.55u – Geuzendijk, Weert
Op de Geuzendijk in Weert was een boom opgevallen en op het fietspad terecht gekomen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en het fietspad vrijgemaakt.

19.20u – Roeventerschans, Nederweert
Op de Roeventerschans was een tak van een boom gewaaid en op de weg terecht gekomen. De brandweer heeft de tak in stukken gezaagd en de weg vrij gemaakt.

19.20u – Fabrieksstraat, Budel
Op de Fabrieksstraat was eveneens een boom omgevallen en op de weg terecht gekomen. Ook hier mocht de kettingzaag aan het werk om de boom in stukken te zagen.

19.50u – Spoorlijn Eindhoven – Weert
Tussen Eindhoven Centraal en Weert tijden geen treinen. De oorzaak is een boom die op het spoor zou liggen. De NS verwacht dat de verstoring omstreeks 20.30u is verholpen.