Integriteitsonderzoek kan van start

5 reacties

De raad van de gemeente Weert heeft vanavond besloten om aan bureau Berenschot opdracht te verstrekken tot het uitvoeren van een integriteitsonderzoek. Het gaat om een onderzoek naar zaken die in januari 2020 in De Limburger zijn gepubliceerd en waarin de integriteit van de burgemeester in twijfel wordt getrokken.

De onderzoeksopdracht luidt als volgt

Onderzoek (1) in hoeverre de burgemeester (tevens voorzitter bij de Stichting International Award for Young People) bij de toekenning van subsidies aan de Stichting en eventueel andere organisaties, in zijn relatie tot Horne Quartier en in zijn relatie tot het raadslid Kadra (tevens werkzaam bij de Stichting) heeft gehandeld in overeenstemming met wet- of regelgeving, gedragscodes etc..

Onderzoek (2) in hoeverre het raadslid Kadra en tevens medewerker bij de stichting waar de burgemeester voorzitter van is heeft gehandeld in overeenstemming met wet- of regelgeving, gedragscodes etc..

Kom (3) tot aanbevelingen ten aanzien van de omgang met private belangen door bestuurders en politici in relatie met hun publieke belangen teneinde (de schijn van) belangenverstrengeling te voorkomen.

De reikwijdte van de onderzoeksvragen is

a) Subsidietoekenning aan de Stichting International Award for Young People en andere organisaties door de burgemeester.
b) Signalen die betrekking hebben op de relatie tussen de burgemeester en het bedrijf Horne Quartier.
c) Signalen die betrekking hebben op de relatie tussen de burgemeester en het raadslid Kadra, tevens werkzaam bij de Stichting.

Naar verwachting is medio april het eindrapport beschikbaar. Tot die tijd worden er geen mededelingen omtrent het onderzoek gedaan.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties