Harde wind zorgt nog voor hinder

(Foto’s) De brandweer van Weert is maandagmiddag nog twee keer in actie moeten komen vanwege stormschade meldingen in Weert.

De eerste melding rond 13.45 uur betrof een losse metalen plaat op de dakrand van een appartementencomplex aan de Graafschap Hornelaan. De plaat bleef aan de beugel van een bliksemafleider hangen waardoor deze aan het complex bleef bungelen. Met de ladderwagen heeft de brandweer de plaat verwijderd.

De Graafschap Hornelaan werd tijdelijk afgesloten door de politie zodat de brandweer met de ladderwagen de ruimte had om veilig en snel de werk te kunnen uitvoeren.

Rond 14.45 uur kwam een melding binnen van een scheve boom. De boom aan de Breugellaan dreigde om te vallen. De brandweer kwam met een SIV ter plaatse waarna de brandweerlieden de boom hebben omgezaagd zodat er geen onveilige situatie meer bestond.