Ontdek je verborgen schatten

Op 19 februari van 19.30 tot 22.00 uur kun je bij Bibliocenter Weert je voorwerp laten zien aan de expert en ontdekken wat de waarde en het verhaal achter jouw ‘verborgen’ schat is. Is het kunst of kitsch?

Heb je nog een oude koffiepot, een vaas, een apparaat, schilderij of ander voorwerp in de kast staan? En denk je wel eens; waar zou dit vandaan komen? Wat zou het waard zijn? Dit is je kans! Laat je bijzondere voorwerp zien aan de expert; taxateur Marijke van Roosmalen. Zo kom je er eindelijk achter of je kunst of kitsch in je bezit hebt.

Het is geen inloopavond, het is de bedoeling dat de aanwezigen ook ‘leren kijken’ naar andere aangeboden voorwerpen. De kosten bedragen voor leden 7,50 euro en voor niet-leden 10 euro. Aanmelden: www.bibliocenter.nl/kunst-of-kitsch.

Wat kun je zoal meebrengen?

Je mag één of twee voorwerpen meebrengen. Afhankelijk van het aantal aanwezigen wordt verteld wat het is, wáár en hoe het gemaakt is, hoe oud het voorwerp is en wat het waard is. Dit mag van alles zijn; van textiel tot schilderijen, glas, zilver, koper, enzovoort. Er worden geen archeologische of etnografische stukken, juwelen, munten en postzegels getaxeerd.

Marijke van Roosmalen

Marijke van Roosmalen heeft veel ervaring als taxateur en is werkzaam bij een veilinghuis. Ze was ook eigenaresse van een antiekzaak.