Leerlingen doen zaken op school

(Foto’s) Dinsdagmiddag presenteerden zo’n 40 bedrijfjes, bestaande uit leerlingen van het Philips van Horne, zich aan het grote publiek tijdens een georganiseerde marktmiddag op de middelbare school.

180 leerlingen van HAVO 3 zijn sinds het begin van het jaar gestart met het opzetten van een eigen bedrijf… ja, een echt eigen bedrijf. De producten zijn ontstaan uit de opdracht om een oplossing te bedenken voor een problemen die de leerlingen zelf hebben ervaren. Met aandelen die de leerlingen aan familie, vrienden en kennissen verkochten, hebben ze zelf een budget kunnen verzamelen om het gewenste product te ontwikkelen. In totaal zijn er 40 bedrijfjes ontstaan die allemaal een eigen product hebben ontwikkeld en vanmiddag probeerden de leerlingen deze te verkopen aan de bezoekers van de markt. De jonge ondernemers waren tussen de 14 en 16 jaar.

Enkele bedrijfjes hebben geheel zelf hun eigen product ontwikkeld, andere groepen hebben producten uit China gekocht en deze aangepast. Enkele voorbeelden: anti-skim telefoonhoesjes, een oplossing voor oplaadkabels van mobieltjes die af kunnen breken en een speciaal bakje voor popcorn. Bij één van de stands stond een motor opgesteld om speciale scheermesjes onder de aandacht te brengen. Het doel van de markt was niet alleen om het product te verkopen maar ook om het op een creatieve manier te presenteren.

Bekijk een sfeerimpressie van de markt.