Optocht ook in Stramproy afgelast

De optocht die voor zondag 23 februari 2020 in Stramproy stond gepland gaat niet door. Eerder vandaag werd ook de Rogstaekersoptocht afgelast.

Het besluit is genomen in overleg met de gemeente Weert, waarna de conclusie is getrokken dat de veiligheid voor deelnemers en bezoekers vanwege harde windstoten en buien niet te garanderen is. De officiële opening bij Bistro Koos blijft ongewijzigd. Vanaf 11.00 zijn de deuren geopend en om 13.00 geeft de Dorpsraad de Grenspäölkes voor drie dagen aan Prins Sten I en Jeugdprins Jens 1.

Om 14.00 zullen ze gezamenlijk ’t Zoatmaalebieëldje op het Kerkplein inzouten, waarna bij Zaal van Loon een alternatief optocht-programma is georganiseerd. Alle optochtdeelnemers, van einzelgenger tot grote groep, zullen met elkaar de strijd aangaan. Natuurlijk zullen Men in Pek en 2 Òngerein deze middag niet ontbreken. De middag zal vloeiend overlopen in het optochtbal dat in feite dus een paar uurtjes eerder start.

Om 20.00 start op ludieke wijze de prijsuitreiking van de middag. Zoals ze gewend zijn met gedichtjes en alles erop en eraan. Wie zal de Ieëre-Zoatmaal winnen? “Zurgtj detj gae d’r bie zeetj, dit wiltj gae neet misse!”.

Op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht om de grote optocht te verplaatsen naar dinsdag en te combineren met de Wichter Optocht.