Rookontwikkeling in woning Thorn

Thorn – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.20 uur gealarmeerd voor een woningbrand in Thorn.

In een woning aan de Hoogstraat was flinke rookontwikkeling ontstaan toen de bewoners de houtkachel hadden aangestoken. Vermoedelijk zat het rookafvoerkanaal verstopt. De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse.

De brandweer het vuur in de kachel gedoofd en de smeulende resten naar buiten gebracht en verder afgeblust. In de woning werd de kachel los gemaakt van het afvoerkanaal. Er werd een hoogwerker ingezet om de schoorsteen door middel van een ramoneur vrij te maken.

De bewoners waren ongedeerd, maar zijn uit voorzorg wel even nagekeken door het ambulancepersoneel.

Video via Youtube

https://youtu.be/EevgteNBbhk