Van Pol in selectie Olympische Spelen

De interne kwalificatieprocedure voor de Olympische Spelen (turnen dames) is bekend. De bondcoach heeft Vera van Pol uit Weert al opgenomen in de voorlopige selectie, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Na de succesvolle wereldkampioenschappen turnen van 2019 in Stuttgart mag er deze zomer een voltallig damesteam (vier turnsters) naar Tokyo 2020 afreizen. Op 14 juni (Nijmegen) en 27 juni (Rotterdam) vinden de Olympische kwalificatiemomenten plaats, waarna het definitieve team bekend zal worden gemaakt. Met inachtneming van eventuele medaillekansen wordt het sterkst mogelijke team van vier (4) sporters geselecteerd in relatie tot het wedstrijdformat bij de Olympische Spelen.

Bondscoach Gerben Wiersma heeft Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman, Lieke Wevers en Sanne Wevers al opgenomen in de voorlopige Tokyo2020-trajectselectie. Op basis van resultaten bij de EK (30 april tot en met 3 mei in Parijs, Frankrijk) en het IAG toernooi (23 mei in Den Bosch) kunnen daar nog turnsters bij komen.