Verdachte brief bij Enexis

Update 11.55u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdagochtend gealarmeerd voor een verdachte situatie bij Enexis aan de Schatbeurderlaan in Weert.

In het regiokantoor van de Netbeheerder was een verdachte brief bezorgd. De brandweer en politie kwamen ter plaatse om onderzoek te verrichten. Het pand werd uit voorzorg ontruimd.

Inmiddels is – voor een deel van het pand – het sein veilig gegevens en zijn de medewerkers weer binnen.

Update 8.56u

Eén vleugel van het gebouw is nog ontruimd. De recherche is onderweg voor nader onderzoek van de brief. Of er een verband is met andere ‘bombrieven’ die in Nederland zijn bezorgd is onbekend.

Update 9.56u: Geen verband bombrieven

Gezien de recente bombrieven in het hele land is er contact geweest met het onderzoeksteam in Amsterdam. Vooralsnog wijst niets erop dat er sprake is van een mogelijk verband of een zelfde soort brief. Medewerkers van de ExplosievenOpruimingsDienst Defensie komen in de loop van de ochtend ter plaatse en zullen conform protocol nader onderzoek instellen naar de exacte inhoud van de brief.

Update 11.13u

Uit onderzoek van de EOD blijkt dat er géén sprake is van explosief materiaal. Het gaat om elektronische spullen. Het pand is vrijgegeven.

Wat als je een verdachte brief ontvangt?

Blijf bij twijfel van de enveloppe af en creëer afstand, zo geeft de politie aan. Maak een inschatting of de enveloppe voldoet aan de bovenstaande kenmerken. Kijk naar de afzender en probeer te achterhalen of de afzender een bestaand bedrijf is en probeer contact te zoeken met de afzender of er daadwerkelijk iets naar u is verzonden. Is dat niet het geval en vertoont het poststuk verdachte kenmerken? Alarmeer dan de politie.

Video via Youtube

https://youtu.be/zV-h-lMTBn4

[nggallery id=’9027′]