Dronken vreemdeling van A2 gehaald

Foto via: instagram.com/politie_marco/

Budel – Een oplettende weggebruiker heeft woensdag rond 12.45 uur de politie gealarmeerd nadat hij een personenauto al slingerend over de A2 bij Leende, richting Weert zag rijden.

Op de A2 tussen Budel en Weert wisten agenten van de politie Cranendonck de auto te onderscheppen. Het betrof een auto met Duits kenteken. De bestuurder zou een 41-jarige man uit Georgië betreffen. Hij identificeerde zich met een Russisch rijbewijs. Echter denken de agenten dat het een vals rijbewijs betrof.

De bestuurder had verder geen paspoort of identiteitsbewijs. Ook bleek de bestuurder teveel alcohol te hebben genuttigd, zo meldt de dienstdoende agent via Instagram.

De bestuurder werd aangehouden en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De Koninklijke Marechaussee zal donderdag een nader onderzoek instellen naar het vermoedelijke valse rijbewijs. De Koninklijke Marechaussee heeft hiervoor alle kennis in huis hebben en ze zijn hierin gespecialiseerd.

Recherche van de politie Dommelstroom zal het vervolgonderzoek uitvoeren waarna er overleg zal worden gevoerd met de vreemdelingenpolitie. Dan wordt bekeken of de man uit Georgië rechtmatig in Nederland verblijft.

In de auto werden tevens materialen aangetroffen waar de agent ‘niet zo vrolijk van werd’ aangetroffen. Het betrof een injectienaald.