WdG verlegt de grenzen

Als de bezorgers niet van hun fiets waaien door storm Dennis, ploft als het goed is komend weekend De Grenskoerier (editie Weert) op de deurmat van de Weertenaren. De Grenskoerier is al 60 jaar een graag gelezen weekblad in de gemeente Cranendonck.

WdG is een samenwerking aangegaan met het weekblad De Grenskoerier. Deze krant verschijnt elke week in de regio Cranendonck, inclusief het Belgische Hamont-Achel. Samen met de Grenskoerier gaan we elke maand een Weert-editie uitbrengen van de krant. Na het wegvallen van het weekblad VIA Weert vernamen we dat er evengoed een behoefte bestaat om de actualiteiten op papier te ontvangen.

Met de Grenskoerier kunnen we een breder publiek, dat bijvoorbeeld digitaal wat minder onderlegt is, ook bereiken. Daarnaast kan de Grenskoerier het publiek in Cranendonck op de hoogte houden van de actualiteiten van het Weerterland. Een mooie mix van Brabant en Limburg. WdG heeft altijd al een speciale band gehad met Brabant. Dit platform is 16 jaar geleden begonnen als persiflage op Eindhoven de gekste. Toen verlegden we onze grenzen als vriendengroepwebsite naar actualiteitenplatform. Dit keer verleggen we onze grenzen door het bereik te vergroten door middel van een krant.

De Grenskoerier brengt twee edities uit. Qua inhoud zijn ze hetzelfde, alleen de voorpagina verschilt per regio. De oplage van de Weert-editie is 22.000 en van die van de regio Cranendonck 13.600. In totaal zullen dus zo’n 35.600 huishoudens worden voorzien van de actualiteiten uit het Weerterland.

Je kan de Grenskoerier ook digitaal vinden via: https://www.grenskoerier.nl/.

Update: VIA Weert bestaat nog. Het zit elke week als bijlage in de Limburger.