Beslissing Limburg Festival volgt later

Foto door: Theo Van de Winkel

Van 12 t/m 16 augustus 2020 zou hét locatietheaterfestival van Midden-Limburg, het Limburg Festival, plaatsvinden. Door het coronavirus en de daarop genomen overheidsmaatregelen is de organisatie echter genoodzaakt om pas eind mei definitief te beslissen over de doorgang van het festival in augustus.

Ook is het mogelijk dat het festival in een aangepaste vorm zal plaatsvinden. Alle scenario’s worden op dit moment in kaart gebracht en onderzocht. Op de website www.limburgfestival.nl wordt de laatste informatie verstrekt en geïnteresseerden geïnformeerd.

De genomen overheidsmaatregelen houden Nederland echter op dit moment stevig in haar greep. Dit heeft grote gevolgen voor iedereen in de maatschappij en dus ook de culturele sector. Het is nog onduidelijk wat de mogelijke consequenties zijn voor de editie van het Limburg Festival in 2020. Op dit moment worden alle scenario’s in kaart gebracht en onderzocht. Het is mogelijk dat het festival in augustus in een aangepaste vorm zal plaatsvinden. Het Limburg Festival is vanzelfsprekend afhankelijk van de genomen overheidsmaatregelen, als ook van theatermakers en productioneel-technische afspraken en overwegingen. De organisatie is daarom genoodzaakt om pas eind mei definitief te beslissen over de doorgang van het Limburg Festival in 2020.

De website www.limburgfestival.nl en sociale media kanalen zullen ingezet worden om iedereen op de hoogte te houden van de meest recente ontwikkelingen. Hier wordt ook aandacht besteed aan makers en artiesten die hard geraakt worden door de corona-maatregelen. Het Limburg Festival hoopt middels het delen van de creatieve ideeën die nu ontstaan deze makers een hart onder de riem te steken.

Op dit moment rest ons alleen om elkaar op gepaste afstand fysiek te benaderen, goed op elkaar te letten en een in goede gezondheid te verkeren.