Mondkapjes voor zorginstellingen

Nederweert – Het mondkapjestekort voor ziekenhuizen is deels opgelost na een grote levering uit China. Er blijft echter een grote schil van zorginstellingen daaromheen over dat dagelijks te maken heeft met risicogroepen. Voor die instellingen is Toneelvereniging de Krottepoffers uit Nederweert onder leiding van Modevakschool Maria van der Kruijs sinds zaterdag aan het werk om mondkapjes in elkaar te zetten.

Afstand

Sinds de extra maatregelen van maandag werken er niet meer dan zes personen tegelijk in het atelier van Maria. Ze houden anderhalve meter afstand, dragen zelf mondkapjes en er wordt streng gehandhaafd op handen wassen. Verder werken er twintig vrouwen vanuit huis aan het in elkaar zetten van mondkapjes. Een organisatie van jewelste, uitgezet in slechts een paar dagen tijd. Het getuigt de kracht van samenwerken, al is het op afstand.

Textielstad

Een speciale dank gaat uit naar Textielstad Tilburg, die vele meters hydrofiel (het stof waar de kapjes van worden gemaakt) heeft gedoneerd aan de club. Zonder die stof zouden De Krottepoffers niet aan de slag kunnen zijn gegaan.

Voor het initiatief kan geld gedoneerd worden, inmiddels heeft de club al heel veel donaties ontvangen, waarvoor het haar dank uitspreekt. ‘Werkelijk hartverwarmend!’, zegt Maria van der Kruijs. Er kan nog altijd gedoneerd worden via www.krottepoffers.nl.

De club verwacht in totaal 1500 kapjes in elkaar te kunnen zetten. Zorginstellingen die interesse hebben, kunnen zich melden bij Bas Peeters via 06-18490150.