Boekje ‘Samen praten over Corona’

Basisschooljuf Angela Geurts, die afgelopen vrijdag de Binnen-Bingo introduceerde, heeft nu ook een boekje gemaakt met uitleg over het coronavirus voor kinderen. Een toegankelijk en persoonlijk verteld verhaal. Bedoeld voor kinderen om het allemaal wat beter te begrijpen en voor ouders om het gesprek met hun kroost aan te gaan.

“Het was even flink doorwerken dit weekend maar ik denk dat het heel belangrijk is dat ouders met kinderen kunnen praten over wat er plotseling veranderd in de wereld aan de hand van een herkenbaar verhaal dat op papier staat. Het boekje is net als de Binnen-Bingo gratis te downloaden zodat je het zelf kunt afdrukken (tip: doe dit dubbelzijdig, er zijn telkens 2 pagina’s die bij elkaar horen, die zie je dan mooi samen). Ik hoop dat bedrijven en organisaties willen helpen met afdrukken en gratis verstrekken bij supermarkten. Voor kinderen is het fijner om het op papier te hebben. Dan kunnen ze erbij tekenen of schrijven en het af en toe eens pakken om te bekijken. Of als opening voor een gesprekje” aldus Angela.

Zo hebben Flow-Reizen, Gastouderbureau het Lieveheersbeestje en PUNT Welzijn uit Weert het drukwerk geleverd van de boekjes die vandaag kosteloos in diverse supermarkten liggen. Ook heeft Angela de Facebookgroep ‘Weert kinderen Corona’ in het leven geroepen.

“De Binnen-Bingo heeft veel hartverwarmende reacties opgeleverd. De kleurplaten zijn al bijna allemaal op. Maar wat zou het leuk zijn als al het moois dat dit oplevert met elkaar gedeeld kan worden! Kinderen treffen elkaar veel minder maar kunnen op deze manier zien dat iedereen er het beste van maakt. En ideeën opdoen hoe anderen ermee omgaan. Dat kan aan de hand van de Binnen-Bingo of het boekje maar natuurlijk ook op tal van andere manieren. Het zou mooi zijn als mensen elkaar kunnen inspireren via Facebook”, zo besluit Angela.

Het boekje ‘Samen praten over Corona’ is hier te downloaden: https://iwdg.nl/2UelgW9. De Facebookgroep ‘Weert kinderen Corona’ is te vinden: https://www.facebook.com/groups/619953632194755/. Vrijwilligers, bedrijven of organisaties die willen helpen met het afdrukken en nieten van het boekje kunnen zich melden via Facebook.