Corona-patient in SJG komt uit Leudal

Algemeen Corona Informatie Leudal Reageer 1 min. leestijd

In de regio Limburg-Noord is op de laatste peildatum (10 maart 12.00 uur) 1 nieuwe besmetting van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. De laatste nieuwe patiënt komt uit de gemeente Leudal.

De patiënt ligt in het St. Jans Gasthuis in Weert. De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënt contact heeft gehad. Het totaal aantal besmettingen in onze regio komt hiermee op 5.

Gemeente Leudal

Van de nieuwe besmetting, de patiënt uit de gemeente Leudal, is de bron nog niet bekend. De exacte woonplaats wordt (nog) niet bekend gemaakt. De patiënt ligt in het St. Jans Gasthuis in Weert.

Contactonderzoek

De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze nieuwe patiënten contact hebben gehad. De contacten van de patiënt moeten hun temperatuur meten en dit melden aan de GGD. Zij moeten ook melding maken van klachten die zij hebben. Door deze maatregelen verkleint de kans dat de ziekte zich in Nederland verspreidt. De GGD monitort deze personen de komende twee weken. Bij klachten worden zij door de GGD getest.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie