De politie van Weert waarschuwt de inwoners van Weert om alert te zijn op auto-inbraken. In de wijk Boshoven zijn ‘autoliefhebbers’ op verkenning geweest, zo meldt de politie via Facebook.

Dinsdag meldde een buurtbewoonster van de Aldenghoor zich bij de politie. De bewoonster toonde beelden van haar bewakingscamera. Hierop waren twee onherkenbare personen te zien waarvan er één een foto maakte van de binnenkant van de auto.

Momenteel worden in Nederland opvallend veel ingebroken in auto. De dieven zijn uit op onderdelen zoals: navigatiesystemen, airbags, koplampen en zelfs katalysatoren. Ook in Budel wordt veel hinder ondervonden. Daar werden 16 auto’s binnen één maand tijd vernield.

“Let op elkaar en meld verdachte situaties”, aldus de politie. Als je iemand op heterdaad betrapt of zien je een verdachte situatie dan mag je 112 bellen.