Coronacijfers GGD en RIVM

In de regio Limburg-Noord zijn op de laatste peildatum (25 maart) 325 besmettingen* van het nieuwe coronavirus (COVID-19) bevestigd. Sinds gisteren zijn er 21 sterfgevallen** gemeld bij de GGD, wat het totaal in onze regio op 39 overledenen brengt.

Regio Weert

Volgens het RIVM zijn 24 mensen uit de gemeente Weert besmet met het virus, 14 uit Nederweert, 25 uit Cranendonck en 26 uit Leudal. Gisteren was dat respectievelijk: 17 (Weert), 11 (Nederweert), 23 (Cranendonck) en 29 (Leudal).

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

*) Niet alle verdachte, besmette personen worden getest. Vooral mensen uit kwetsbare groepen die meer risico lopen op een ernstig verloop van de ziekte en waarbij het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze het coronavirus hebben, worden getest.

**) Dit is niet het aantal sterfgevallen van de afgelopen 24 uur. Sommige sterfgevallen worden later gemeld, waardoor ze niet meegenomen zijn in de eerdere updates. Ook de woonplaats wordt niet meer vermeld.