Fenna vier keer Nederlands kampioen

Op zaterdag 7 en zondag 8 maart j.l. vond in Leiden voor de ‘minioren’ het Nederlands kampioenschap wedstrijdzwemmen plaats (de Speedo Jaargangfinales 2020). De zwemmers die aan deze wedstrijd deelnemen zijn allen tussen de 9 en 12 jaar oud en de snelste 18 zwemmers van Nederland per afstand mogen aan de start verschijnen.

Namens ZPC de Rog hadden Roy Cuijpers, Melissa Reniers en Fenna Zusterzeel zich voor deze wedstrijd geplaatst, hetgeen zonder enige twijfel al een prestatie van formaat is. Nadat Roy (met een geweldig persoonlijk record op de 50 meter vrije slag) en Melissa de ‘Weerter eer’ al hoog hadden gehouden, was het de beurt aan Fenna.

Na op zaterdag al Nederlands kampioen te zijn geworden op de 100 meter rugslag (1:22.17) en zij een bronzen plak veroverde op de 100 meter vrije slag (1:14.37), werd het hoogtepunt op de zondag bereikt. In een volgepropt zwembad ‘de Zijl’, werd Fenna ook nog eens Nederlands kampioen op de 100 meter wisselslag (1:23.02), de 50 meter vrije slag (0:33.15) en de 100 meter schoolslag (1:30.79).

Fenna, Roy en Melissa gefeliciteerd met jullie fantastische resultaten!

Fenna is ook Sporttalent van het jaar 2019 in de categorie 6 tm 12 jaar geworden. Ze is hiervoor gehuldigd tijdens het Kiwanis Sportgala Weert door Cindy Denessen. Het Sportgala vond afgelopen januari plaats en zal in 2021 op 30 januari weer gaan plaatsvinden in het Munttheater in Weert. Ze gaan dan de kampioenen van Weert natuurlijk weer in het zonnetje zetten!

Video via Youtube

https://youtu.be/jVgTTJn61CA