Financiële hulp voor ondernemers

Algemeen Corona Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

De Nederlandse regering neemt verschillende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Er is onder andere besloten dat de horeca haar deuren moet sluiten tot tenminste 6 april en dat evenementen en activiteiten worden afgelast.

Ondernemers dreigen door deze maatregelen en andere gevolgen van het coronavirus in de problemen te komen. Het kabinet neemt verschillende maatregelen om deze ondernemers te helpen. Zo is er de regeling werktijdverkorting, kan de belastingdienst uitstel van betaling verlenen en verruimt EZK de borgstelling midden- en kleinbedrijf. Ondernemers kunnen daardoor makkelijker geld lenen. Hieronder leest u waar u terecht kunt voor informatie, vragen en hulp.

Rijksoverheid

Actuele informatie over de maatregelen van 12 maart is te vinden op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/03/12/kamerbrief-over-economische-maatregelen-met-betrekking-tot-het-coronavirus. Als er nieuwe maatregelen worden getroffen, zijn deze te vinden via: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Kamer van Koophandel

Als je als ondernemer vragen hebt, kun je terecht bij het coronaloket van de Kamer van Koophandel. Dit kan via telefoonnummer 0800 2117 en op de website www.kvk.nl/coronaloket.

155 Help een Bedrijf

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van bepaalde regelingen of wil je weten waar je voor in aanmerking komt? Dan kun je terecht bij stichting ‘155 Help een Bedrijf’. Doordat de gemeente Weert hierbij is aangesloten, kunnen Weerter ondernemers die financiële hulp nodig hebben deskundige hulp krijgen van deze stichting. 155 Help een Bedrijf kan samen met jou bekijken of je in aanmerking komt voor bepaalde regelingen.

Bbz voor zzp’ers

Zzp’ers die financiële ondersteuning nodig hebben, kunnen in bepaalde gevallen terecht bij de overheid. Er zijn namelijk verschillende vormen van bijstand die vallen onder het Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004, ook wel Bbz genoemd. Dit besluit zorgt ervoor dat u als zzp’er mogelijk ondersteuning geboden kan worden. Dit kan in de vorm van aanvulling van jouw inkomen tot bijstandsniveau of een krediet. Stichting 155 Help een Bedrijf kan samen met jou bekijken of je in aanmerking komt voor ondersteuning.

Je kan contact opnemen met Stichting 155 Help een Bedrijf via www.155.nl/bbz/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie