Grensblokkades verder uitgebreid

Algemeen Belgie Corona Regio 1 reactie 1 min. leestijd

Update – (Foto’s) Het is bijna onmogelijk om met een auto ongezien de Belgisch-Nederlandse grens te passeren. Nadat afgelopen donderdag vanuit België de grens werd dichtgegooid voor Nederlanders zijn de afgelopen dagen de maatregelen uitgebreid.

Gisteren en vandaag hebben de Belgische buurgemeenten van Weert, Bocholt en Kinrooi, de sluiproutes verder afgesloten. Zowel op doorgaande wegen als de zandpaden in het Kempen-Broek gebied zijn afgesloten met dranghekken, borden en betonblokken. Op de drukkere grensovergangen (via Frans Strouxstraat in Stramproy en Bocholterweg in Altweerterheide) staan geen betonblokken en dranghekken, maar daar staan camera’s die kentekens registreren. Op onaangekondigde tijden is er ook politie aanwezig.

De grens oversteken door Nederlanders naar België voor bijvoorbeeld tanken, boodschappen doen, wandelen, fietsen of vakantie wordt door de Belgische overheid vooralsnog niet meer toegestaan. Alleen mensen die over een werkgeversverklaring beschikken of moeten zorgen voor een kind of familielid, mogen de grens nog oversteken. Waag je toch een gokje, dan riskeer je een boete van een aantal honderden euro’s.

Update

De grensovergang bij de Bocholterweg is nu ook afgesloten. Je kan alleen de grens passeren via de Frans Strouxstraat in Stramproy en de Kempenweg in Weert.

[nggallery id=’9131′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie