Grens België dicht vanwege corona

Update 11.00u – (Foto’s) Nu de benzineprijs in België onder de 1 euro is gezakt denken veel Nederlanders even de tank vol te gaan goeien, net over de grens bij Weert. Dat zit er helaas niet meer in.

De grenzen in de Europese unie zijn gesloten om de verspreiding van corona tegen te gaan. Op de grens Stramproy – Molenbeersel staat de Belgische politie klaar om de weggebruikers te informeren en terug te sturen. Alleen verkeer dat strikt noodzakelijk de grens moet passeren mag door.

Mocht je de grens toch passeren dan waarschuwt de politie voor een boete van 500 euro. Mocht je de grens toch stiekem over gaan en de politie omzeilen kun je evengoed een boete riskeren. Langs diverse wegen staan camera’s die kentekens registreren. Dat kan dus alsnog een duur grapje worden.

Het verkeer met Nederlandse kentekenplaten mag België wel verlaten. En de Belgen mogen hun land vanuit Nederland wel inrijden, maar al het andere verkeer dat zonder noodzakelijke reden de grens wil passeren wordt teruggestuurd.

Update

Meer informatie lees je via de website van de Belgische buurgemeente: https://www.kinrooi.be/nieuws/detail/229/corona-restricties-grens-belgie-nederland

Informatie van de Nederlandse overheid: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/belgie/reizen/reisadvies.

Update 11.00u

In Brabantse buurgemeenten waarschuwen ze al voor boetes van 4000 euro, aldus Omroep Brabant.