Wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden, is nu ook in Weert de realiteit. In het Weerter ziekenhuis komen elke dag coronapatiënten binnen en dat leidt tot hartverscheurende taferelen, zo is te lezen in een blog van IC-verpleegkundige Irene Engelen (37).

Irene had alles wel zo’n beetje meegemaakt, dacht ze. Met 15 jaar ervaring op de teller weet ze hoe de hazen lopen op de intensive care. De Brabantse is getraind om het hoofd koel te houden in crisissituaties en loopt niet weg voor ethische kwesties die haar vak zo complex en uitdagend maken.

Vorige week, toen Irene thuis kwam van haar werk, lukte het even niet meer om te relativeren. Voor het eerst in al die jaren kregen de tranen de vrije loop. Het heeft te maken met de eenzaamheid waarin patiënten hun strijd moeten voeren, vertelt ze.

Lees meer over wat er zich binnen het ziekenhuis afspeelt via: https://sjgweert.nl/home/nieuws/ik-moet-er-gewoon-zijn-zeker-nu.

Houd de website van het SJG in de gaten voor de laatste informatie en andere verhalen van medewerkers.